Kako se je začela zgodba o Vili…

Bil je božični čas, bilo je pred petindvajsetimi leti.

Živelo je dekle, polno energije, prijazno, veselo…Vendar je nekaj manjkalo, nekaj je pogrešala. Ni vedela, kaj bi jo v življenju resnično osrečevalo in kaj bi počela, kaj bi bilo tisto pravo, v čem bi bila izpolnjena.

Uredila si je svoj prvi domek in želela imeti prvo božično smrečico. Razmišljala je o okraskih, takšnih in drugačnih, kakšne naj kupi in kje, a nazadnje se je odločila, da jih sama izdela, takšne kot si želi, enkratne, neponovljive, unikatne, ki jih bo imela samo ona. Izdelovala je in izdelovala, nikakor ni mogla nehati ustvarjati, rojevala se je ideja za idejo. Te unikatne božične okraske in še ostale izdelke je čez čas postavila na ogled na svoji lušni stojnici v Mariboru, na sejmu rokodelcev in takrat se je vse začelo…

Ustvarjala je vedno lepše in kvalitetnejše izdelke. Bila je resnično navdušena nad svojim delom, prekipevala je od ustvarjalne energije in začela je izdelovati unikatna darila, za svoje najbližje, prijatelje in tudi za ostale. Njen domek je bila hiška, polna ljubezni do ustvarjanja, ter vedno obdana s čudovitimi unikatnimi izdelki in raznoraznimi materiali za ustvarjanje.

Njeni izdelki so hitro začeli krasiti vedno več hišk, domov in jih naredili prijetne in prijazne. Vedno več ljudi je posegalo po njenih unikatih, za kar je prejela tudi razna priznanja in certifikat domače in umetnostne obrti. Takrat je spoznala, da je ustvarjanje in izdelovanje izdelkov tisto, kar želi v življenju početi in se s tem tudi preživljati.

Velikokrat ji je kdo ob nakupu njenih izdelkov rekel: “pa ti si prava Vila, kako čarobno ustvarjaš, kako si mila, prijazna, polna energije, si nekaj posebnega”…Ta beseda Vila, se je nekako kar pojavljala in pojavljala, velikokrat jo je kakšna prijazna dama na stojnicah tako ogovorila…

Tako je čez čas njena hiška, čist spontano postala Vila darila, ta čarobna, mavrična hiška, v kateri se zdaj nahajaš, polna čudovitih unikatov in oblačil, izdelanih z veliko predanosti in z ljubeznijo. To dekle pa je zaživelo kot Vila z imenom Darila. In to dekle sem jaz, Jasna, zdaj že 45 letnica, ki še vedno z vso tisto dekliško energijo, z ljubeznijo in vso predanostjo ustvarjam za vas, že nepretrgoma 25 let.

Skozi leta in leta ustvarjanja se je marsikaj spremenilo. Veliko sem se izobraževala na raznih ustvarjalnih področjih, se preizkušala v raznoraznih tehnikah in se spoznavala z različnimi materiali, tako glino, kot lesom in tudi nakitom…Čez čas pa me je zelo pritegnil še tekstil, predvsem bombažne, naravne tkanine in s tem tudi šivanje in tako sem pričela najprej z izdelavo manjših uporabnih izdelkov, kot so drobižke, toaletke, nakit iz blaga…kasneje tudi torbice, vedno zahtevnejše in vsi ti izdelki so me kar hitro ponesli tudi v izdelavo in kreiranje oblačil, s katerimi se še danes ukvarjam in z njimi osrečujem res zelo veliko dam, ki imajo rade moj poseben, drugačen in unikaten slog unikatnih oblačil.

Prisegam na vrhunsko kvaliteto naravnih materialov, vaše počutje in udobje v oblačilih mi je na prvem mestu, da je vse elastično, s tem tudi zelo prijetno za nošenje, udobno, brezhibno izdelano in da so oblačila lahko zelo dolgo nosljiva. Nisem preveč naklonjena modnim trendom, barvam, ki so v določenem obdobju modne, ampak ustvarjam čist po svojem navdihu in smereh, po katerih me ve naročnice izdelkov vodite, peljete…

Ko ustvarjam za vas, ustvarjam kot bi zase…v vsaki izdelek je vloženega zelo veliko truda in predanosti, ne gleda se na čas izdelave, ne gre za serijsko proizvodnjo, vsak izdelek se izdela posamezno, ne kroji, ne šiva se večjih serij, ali ustvarja kot po tekočem traku, ampak se izdeluje po en in en izdelek.

Najpomembneje je, da dam izdelek iz rok takšen, kot mi je všeč, brezhibno, perfektno, mojstrsko izdelan in da sem sama zadovoljna, ko končam z delom. In si rečem, to je to, vse je perfektno in všeč mi je.

Vse se torej izdeluje zelo butično, v le nekaj kosih od posameznega modela in čimbolj unikatno. Predvsem pa z naravnimi, bombažnimi materiali vrhunske kvalitete.

Seveda se vam damam tudi osebno posvečam, prisluhnem vašim željam, se dogovorimo za mere, barve materialov, motive…Skupaj lahko izberemo izdelek, oblačilo, ki je zate primerno, za tvojo postavo in v barvah kot si ga želiš.

Za vas drage moje dame, le najboljše in zelo spešl.

…bodi DRUGAČNA…bodi UNIKATNA…bodi VILA…

HVALA, da si del moje zgodbe ♡ in z mano kreiraš mojo pot